Hvorfor lesing er så viktig?


Alle vet at lesing er viktig, men har du noen gang spurt deg selv hvorfor det er slik? I dette innlegget vil jeg liste ut 5 grunner til at lesing er viktig. Jeg håper du virkelig kan finne ut årsaken til at lesing er så viktig for deg, slik at du kan få et helt nytt ønske om å utforske lesingens verden.


Hvorfor er det viktig å lese 

1. Utsett deg selv for nye ting

Gjennom å lese utsetter du deg for nye ting, ny informasjon, nye måter å løse et problem og nye måter å oppnå en ting på. Hvem vet – du kan finne de nye hobbyene dine i det. Hvem vet – du kan faktisk utforske en ting du virkelig liker, og det kan ende med å bli din karriere og suksess i fremtiden. Utforsking begynner fra lesing og forståelse.

2. SELVFORBEDRING

Gjennom å lese begynner du å forstå verden mer. Gjennom å lese begynner du å ha en større forståelse for et tema som interesserer deg; for eksempel: hvordan bygge selvtillit, hvordan lage plan bedre før du tar grep, hvordan huske ting bedre og mer. Alle disse selvutbedringene starter fra lesingen; gjennom lesing lager du en strukturert vei mot en bedre forståelse og bedre tiltak å ta i fremtiden.


3. FORBEDRER FORSTÅR

Jo mer du leser, jo mer forstår du en ting: A til Å for en ting. La meg gi et eksempel her: lesing lar deg lære mer om krokodiller og deres vaner. At du trenger å være oppmerksom på steder den vanligvis lurer på, i den hensikt å holde seg borte fra å bli skadet eller bitt. Eller kanskje du kan prøve med erfaring fra virkeligheten, ved å nærme deg krokodillen, for å se hva som skjer. Det kan også hjelpe deg å finne ut sannheten om noe, ikke sant? Lesing øker også forståelsen av livets regler, slik at du kan tilpasse, adoptere og imøtekomme samfunnet bedre. For å spille bra i et spill, må du først forstå reglene godt.

4. KOMMUNIKASJONS VERKTØY

Kommunikasjon er det viktigste verktøyet som kan overføres gjennom lesing. Når du kommuniserer gjennom lesing, forstår du mer, og dermed kan du kommunisere bedre med mennesker. Som med en person som ikke vet noe, har han ikke hatt noe å dele, og han forstår sannsynligvis ikke engang hva folk deler. Gjennom lesing bygger du et mer solid grunnlag for kommunikasjon. Det er et av de viktigste verktøyene vi bruker hver dag for å få forbindelse med hverandre. Mens du ikke leser, kan du ikke engang få kontakt med verden og hva folk snakker om der ute, inkludert forståelse av hva denne artikkelen handler om. Lesing forbinder deg med verden.


 

5. Koble til hjernen din

Når du leser, er du i full stillhet fordi lesing kobles direkte til hjernen din. I stillhet søker du etter mer; i stillhet er hjernen din klar og fokuserer. Dermed lærer du og vokser, og derfor føler og ser du fra forfatterens synspunkt om alt i livet.